Updated:1/8/24

GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING JANUARY 25, 2024

IN PERSON BLM National Training Center 9828 N. 31st Ave, Phoenix

WEBINAR

https://rec.webex.com/rec/j.php?MTID=m66c940a3c235d47e8279e296156ba7b8

Meeting number: 2763 838 1324 Phone number: 415-527-5035 Password: TWG25

DRAFT AGENDA

STARTS AT 9:00 a.m. Mountain Standard Time (MST) / 8:00 a.m. Pacific Standard Time (PST)

START TIME (Duration)	Thursday, January 25, 2024 Topic, Presenter, and Purpose
9:00 MST (:30)	 Welcome and Administrative: Seth Shanahan, Technical Work Group (TWG) Chair Introductions and Determination of Quorum (16 members) Meeting Minute Procedures Next Meeting Date(s): April 10-11, 2024 Ad Hoc Group Membership and Updates Review Action Items, Motions, and Votes Update on Monitoring and Research Trips to Occur From Today Until Next Meeting
9:30 MST (:45)	Hydrology, Glen Canyon Dam Operations, and Water Quality Conditions in Lake Powell and Below Glen Canyon Dam: Heather Patno and Robert Radtke; Bureau of Reclamation (Reclamation) Presentation (30 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
10:15 MST (:30)	Long-Term Experimental and Management Plan (LTEMP) Biological Opinion Conservation Measures Update: Matt O'Neill, Reclamation Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
10:45 MST (:15)	BREAK
11:00 MST (:15)	 Informational Updates LTEMP Supplemental Environmental Impact Statement: Bill Stewart, Reclamation Brown Trout Incentivized Harvest Program: Bud Fazio, National Park Service (NPS) WaterSmart and Other Funding Opportunities for GCDAMP Projects: Katherine Tucker and Justin Record, Reclamation
11:15 MST	Update on Action Items Related to the Non-Native Strategic Plan to Prevent Invasive Fish Establishment (e.g., Slough Modification, Thermal Curtain, Bypass Tube Generation, Tucker Trawl): Bud Fazio, NPS; Bill Stewart, Reclamation; Matt O'Neill, Reclamation; Jeremy Hammen,

Updated:1/8/24

	Updated:1/8/24
(:60)	Reclamation; TWG Members Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (45 minutes)
12:15 MST (1:30)	LUNCH
1:45 MST (:15)	Budget and Socioeconomic Ad Hoc Groups Update: Erik Skeie, BAHG Chair; and Ben Reeder; SEAHG Chair Presentation, Q&A and discussion (15 minutes)
2:00 MST (:60)	Breakout Group Discussion: TWG Members ■ Discussion (60 minutes) The purpose of this agenda item is for TWG Members to breakout into four to five smaller but assigned groups to have a group-interest-directed discussion about the following. Considering what you learned during day 1 and 2 of the Annual Reporting meeting and/or other knowledge that you have: 1) what are your perspectives on the health of the Colorado River Ecosystem (CRE) and/or whether the LTEMP FEIS goals and objectives are being met; and 2) what input can you provide to the developers of the next triennial workplan and budget that will help support a healthy CRE and/or meet the goals and objectives of the LTEMP FEIS. The breakout groups will be asked to nominate one or more spokespeople to describe the outcomes of their discussion to the full group.
3:00 MST (:15)	BREAK
3:15 MST (:45)	Report Out from Breakout Groups: TWG Members Discussion (45 minutes) The purpose of this agenda item is for the spokespeople of the breakout groups to describe the outcomes of their discussion to the full group.
4:00 MST (:15)	Discussion of Emerging Issues, Updates on Items of Interest That Are in Consideration for Implementation Before Next TWG Meeting, and Request for Agenda Items for Next Meeting: TWG Members Discussion (15 minutes)
4:15 MST (:05)	Public Comment
4:20 MST	ADJOURN