GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING OCTOBER 14, 2020

WEBINAR

https://bor.webex.com/bor/j.php?MTID=ma116097b82b71b28b4387920c00803d9

Phone #: 415-527-5035 Participant Passcode: 199 376 8298 Meeting number: 199 376 9298 Meeting Password: TWG1

DRAFT AGENDA

STARTS AT 9:00 a.m. Pacific Time

	9.00 a.m. Pacific fillie
START TIME (Duration)	Wednesday, October 14, 2020 Topic, Presenter, and Purpose
9:00 Pacific Time (:30)	 Welcome and Administrative: Seth Shanahan, Technical Work Group (TWG) Chair Introductions and Determination of Quorum (16 members) Adoption of Prior Meeting Minutes Next Meeting Date(s): January 20-21 (Annual Reporting) and 22 (TWG), 2021 Ad Hoc Group Membership and Updates Action Item Tracking Form Update Update on Activities Impacted Due to COVID-19 Restrictions Update on Monitoring and Research Trips to Occur From Today Until Next Meeting Updates on Items of Interest That Are in Consideration for Implementation Before Next TWG Meeting
9:30 (:30)	Update on Hydrology, Operations, and Reservoir/Release Conditions: Heather Patno, Bureau of Reclamation (Reclamation) Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
10:00 (:30)	Discussion About Possible Experimental and Management Actions That May be Implemented in the Next 12 Months and Any Budgeting Issues: Lee Traynham, Reclamation; and Mike Moran, Grand Canyon Monitoring and Research Center (GCMRC) Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
10:30 (:15)	BREAK
10:45 (:30)	Incentivized Harvest Program Implementation Update: Ken Hyde, National Park Service (NPS) Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
11:15 (:45)	Potential Fall High Flow Experiment (HFE) ≤ 96 Hours or ≤ 192 Hours; Status of Resources and Experimental Plan: Mike Moran, GCMRC; and Lee Traynham, Reclamation Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (30 minutes)

START TIME (Duration)	Wednesday, October 14, 2020 Topic, Presenter, and Purpose
12:00 (:45)	LUNCH
12:45 (:90)	Flow Ad Hoc Group (FLAHG) Findings and Recommendation: Peggy Roefer, FLAHG Chair; Ted Kennedy, GCMRC Presentation, Q&A, and action (90 minutes) Proposed motion language: The TWG recommends that the AMWG recommend to the Secretary of Interior, to implement, when conditions warrant and consistent with the LTEMP protocol for implementing flow experiments and tests, the test flow developed by the FLAHG in coordination with the GCMRC.
2:15 (:15)	BREAK
2:30 (:60)	Budget Ad Hoc Group (BAHG) Review of Project O and Recommendation: Craig Ellsworth, BAHG Chair; Mike Moran, GCMRC; and Joel Sankey, GCMRC Presentation, Q&A and action (30 minutes) Proposed motion language: The TWG recommends that the AMWG recommend for approval to the Secretary of Interior, Project O for the Triennial Budget and Work Plan FY2021-2023.
3:30 (:05)	Public Comment
3:35	ADJOURN

GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING OCTOBER 15, 2020

WEBINAR

https://bor.webex.com/bor/j.php?MTID=m365192f9e2c4b78dd3c7efc4f30314d3

Phone #: 415-527-5035 Participant Passcode: 199 907 2841 Meeting number: 199 907 2841 Meeting Password: TWG2

DRAFT AGENDA

STARTS AT 9:00 a.m. Pacific Time

START TIME (Duration)	Thursday, October 15, 2020 Topic, Presenter, and Purpose
9:00 Pacific Time (:30)	 Welcome and Administrative: Seth Shanahan, Technical Work Group (TWG) Chair Introductions and Determination of Quorum (16 members) Unresolved Issues from Yesterday's Meeting
9:30 (:30)	Administrative History Ad Hoc Group (AHAHG) Status Update: Larry Stevens and Craig Ellsworth, AHAHG Co-chairs Presentation, Q&A and discussion (30 minutes)
10:00 (:30)	Green Sunfish Status and Trends in the Western Grand Canyon: Brian Healy, National Park Service (NPS); → and David Ward, Grand Canyon Monitoring and Research Center (GCMRC) ■ Presentation, Q&A and discussion (30 minutes)
10:30 (:15)	BREAK
10:45 (:30)	National Park Service Monitoring that Overlaps with the Colorado River Ecosystem: Jan Balsom, NPS Presentation, Q&A and discussion (30 minutes)
11:15 (:30)	Ecological Studies of Tapeats Creek: Larry Stevens, Grand Canyon Wildlands Council Presentation, Q&A and discussion (30 minutes)
11:45 (:15)	Update on the Bug Flow Experiment: Jeff Muehlbauer and Ted Kennedy, GCMRC ■ Presentation, Q&A and discussion (15 minutes)
12:00 (:45)	LUNCH
12:45 (:30)	The Paria Beach Restoration Project: Larry Stevens, Grand Canyon Wildlands Council; Ken Hyde, NPS Presentation, Q&A and discussion (30 minutes)
1:15 (:30)	2021 Annual Reporting Meeting - Planning: TWG Members Presentation, Q&A and discussion (30 minutes)

START TIME (Duration)	Thursday, October 15, 2020 Topic, Presenter, and Purpose
1:45 (:15)	Discussion of Emerging Issues and Request for Agenda Items for Next Meeting: Seth Shanahan, TWG Chair Discussion (15 minutes)
2:00 (:30)	Time Reserved for Additional Discussion if Necessary: TWG Members Discussion (30 minutes)
2:30 (:05)	Public Comment
2:35	ADJOURN