GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING

JUNE 11, 2019

Arizona Department of Water Resources

1110 W. Washington Street, Suite 310, Phoenix, AZ 85007

602-523-3299

https://usbor.webex.com/usbor/j.php?MTID=m7ae7b412006f19b8535f7e89941192b6

Phone #: 877-932-7704 Participant Passcode: 8410783#

START TIME (Duration)	Tuesday, June 11, 2019 Topic, Presenter, and Purpose
9:30 (:45)	 Welcome and Administrative: Seth Shanahan, Technical Work Group (TWG) Chair Introductions and Determination of Quorum (16 members) Approval of March 14 and May 1, 2019, Meeting Minutes Next Meeting Dates: October 21-22, 2019 Ad Hoc Group Updates Action Item Tracking Form Update Update on Expanded Non-native Aquatic Species Management Plan Update on Monitoring and Research Trips to Occur from Today until Next Meeting Discussion about Possible Experimental and Management Actions that May be Implemented in the Next 12 Months and Any Budgeting Issues Updates on Items of Interest that are in Consideration for Implementation before Next TWG Meeting
10:15 (:15)	 TWG Chairperson and Vice Chairperson Election: Lee Traynham, Bureau of Reclamation (Reclamation) Q&A, discussion, and action (15 minutes)
10:30 (:20)	 Update on Hydrology, Operations, and Reservoir/Release Temperatures: Heather Patno, Reclamation Presentation (15 minutes) Q&A, discussion (5 minutes)
10:50 (:15)	 Movement of Stocked Rainbow Trout in Lees Ferry: Ryan Mann, Arizona Game and Fish Department Presentation (10 minutes) Q&A and discussion (5 minutes)
11:05 (:10)	BREAK
11:15 (:15)	 Preliminary Observations from Bug Flows Experiment: Ted Kennedy and Jeff Muehlbauer, Grand Canyon Monitoring and Research Center (GCMRC) Presentation (10 minutes) Q&A and discussion (5 minutes)

START TIME (Duration)	Tuesday, June 11, 2019 Topic, Presenter, and Purpose
11:30 (1:00)	 Report Out and Recommendation from the Budget Ad Hoc Group for the Fiscal Year 2020 Budget and Work Plan: Shane Capron, Western Area Power Administration, Lee Traynham, Reclamation, Scott VanderKooi, GCMRC Presentation, Q&A and discussion (60 minutes)
12:30 (1:15)	LUNCH
1:45 (1:30)	 Development of Budget Recommendation to the Adaptive Management Work Group (AMWG): TWG Members Discussion and action (90 minutes) Proposed motion language: The TWG recommends that the AMWG recommend for approval to the Secretary of Interior, the Fiscal Year 2020 budget as described in the attached budget worksheets.
3:15 (:15)	BREAK
3:30 (:25)	 The Drought Contingency Plan: Vineetha Kartha, Arizona Department of Water Resources, Paul Harms, New Mexico Interstate Streams Commission, and Amy Ostdiek, Colorado Attorney General's Office Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (10 minutes)
3:55 (1:00)	 Management of Downstream River Temperatures – A Review of Methods, Study to Date, and Discussion of Factors to Consider: Reclamation and U.S. Fish and Wildlife Service Presentation (30) Q&A and discussion (30 minutes)
4:55 (:05)	Public Comment
5:00	ADJOURN

Г

GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM

TECHNICAL WORK GROUP MEETING

JUNE 12, 2018

Arizona Department of Water Resources

1110 W. Washington Street, Suite 310, Phoenix, AZ 85007

https://usbor.webex.com/usbor/j.php?MTID=mbb33cecc96dbae153b3a44094b6942b2

Phone #: 877-932-7704 Participant Passcode: 8410783#

START TIME (Duration)	Wednesday, June 12, 2019 Topic, Presenter, and Purpose
8:30 (:15)	 Welcome and Administrative: Seth Shanahan, TWG Chair Introductions and Determination of Quorum (16 members) Unresolved Issues from Yesterday's Meeting
8:45 (1:00)	 A Review of the 2017 Knowledge Assessment and its Utility for Organizing Information about Potential Future Experimental and Management Actions: Seth Shanahan, TWG Chair Presentation, Q&A and discussion (15 minutes)
9:45 (:15)	BREAK
10:00 (1:00)	 Powerplant Capacity Flows – A Discussion about the Concept and its Expected Effect to Resources and their Characteristics: TWG Members Presentation, Q&A and discussion (60 minutes)
11:00 (1:00)	 Other Experimental Flow Concepts – A Discussion about Potential Resource Outcomes and Opportunities for Reducing Uncertainty: TWG Members Presentation, Q&A and discussion (60 minutes)
12:00 (1:15)	LUNCH
1:15 (1:00)	 Trout Management Flows – A Review of Information Needs, Research to Date, and Next Steps: Josh Korman, Ecometric Research Presentation (30 minutes) Q&A and discussion (30 minutes)
2:15 (:20)	 Updated Website for the Grand Canyon Monitoring and Research Center: Tom Gushue, GCMRC Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (5 minutes)
2:35 (:15)	 Discussion of Emerging Issues and Request for Agenda Items for Next Meeting: Seth Shanahan, TWG Chair Discussion (15 minutes)
2:50 (:05)	Public Comment
2:55	ADJOURN